Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

عدسی آنتی رفلکس چیست؟ شفافیت را تجربه کنید!

عدسی آنتی رفلکس

بازتاب یا رفلکس نور پدیده‌ای است که همه ما آن را تجربه کرده‌ایم. بازتاب نور خورشید، انعکاس نور از پنجره و نوری که از وسایل الکترونیکی ساطع می‌شود، شاید به ظاهر پدیده‌های ساده و پیش‌وپاافتاده‌ای باشند؛ اما آیا می‌دانید همین بازتاب نور می‌تواند چشم‌ها را خسته و دید ما را محدود کند؟ در این گونه مواقع استفاده از یک عدسی آنتی رفلکس گزینه هوشمندانه‌ای برای جلوگیری از بازتاب نور و هم تجربه شفافی از دید خواهد بود. 

در این مقاله قصد داریم بیش‌تر پیرامون عدسی‌های آنتی‌رفلکس، مزایا و معایب؛ همچنین کاربردهای مختلف آن بپردازیم. در میانه مطلب نیز اشاره‌ای مختصر به تفاوت عدسی آنتی رفلکس و بلوکات خواهیم داشت.    

عدسی آنتی رفلکس چیست؟

آیا می‌دانستید که عدسی‌ آنتی رفلکس ۹۹ درصد از نور را به چشم می‌رساند، در حالی که این میزان در یک عدسی معمولی تنها ۸ درصد است؟ این بدان معناست که می‌توانید با استفاده از عدسی‌های آنتی رفلکس، دریافت بیش‌تر نور در عین انعکاس کمتر را تجربه کنید، در نتیجه دید بهتری خواهید داشت. این موضوع را می‌توانید زمانی که پای صفحه‌های نمایشی دیجیتال نشسته‌اید، به وضوح احساس کنید. 

عدم خستگی چشم و شفافیت بهتر تصویر، مواردی از مزایای عدسی ضدانعکاسی هستند. در ادامه مقاله با دیگر مزیت‌های این عدسی آشنا می‌شوید.  

انواع عینک آنتی‌رفلکس

عینک‌های آنتی‌رفلکس در دو نوع پلاستیکی و شیشه‌ای طراحی شده‌اند. در این میان، عدسی‌های پلاستیکی در مقایسه با دیگر مدل‌ها مقاومت بیش‌تری در برابر خط ‌و خش دارند. عدسی‌های شیشه‌ای نیز، شفاف و ضدانعکاس نور هستند. راهنمای زیر اطلاعات جامع‌تری به شما خواهد داد. 

  • عینک فتوکرومیک: جنس این عینک‌ها از عدسی‌های شیشه‌ای است که وزن بیشتری نسبت به مدل‌های پلاستیکی دارند. یون به کار رفته در این عینک‌ها، باعث تغییر رنگ عدسی در نور شدید می‌شود؛ اما به محض خروج از محیط، رنگ آن به‌تدریج به حالت طبیعی برمی‌گردد.
  • عینک ساده: این عینک‌ها دارای لنزهای پلاستیکی ساده‌ای هستند که در برابر هر ضربه‌ای مقاوم‌اند. برای حفظ عملکرد این عینک‌ها استفاده از دستمال نرم ضروری است.
  • عینک شیشه‌ای: ویژگی‌هایی مانند ضد بازتاب نور، ضد UV، دافع گردوغبار و حفاظت در برابر اشعه‌های الکترومغناطیس را در عینک‌های شیشه‌ای سراغ بگیرید. این عدسی‌ها تاریخ انقضا هم دارند که معمولاً بین یک ماه تا یک سال است. 
  • شیشه‌ای و فتوکرومیک: این عینک‌ها ترکیبی از ویژگی‌های شیشه‌ای و فتوکرومیک را با هم دارند. با این‌حال مناسب ضعف بینایی نیستند و باید با تجویز پزشک استفاده شوند. 

چرا باید از عدسی آنتی رفلکس استفاده کنیم؟

 

image3

مواردی که در ادامه بیان می‌شوند، در واقع از مهم‌ترین دلایل لزوم استفاده از این عدسی هستند. همچنان با ما همراه باشید. 

ارائه تصاویر با وضوح بی‌نظیر

بازتاب نوری که از اشیاء مختلف به عدسی‌ها می‌رسد، می‌تواند تصویر را خیلی تار نشان دهد، حتی در خیلی از موارد، به دلیل ایجاد درخشندگی ممکن است تصویر دوگانه‌ای را به نمایش بگذارد. لنز آنتی‌رفلکس قادر است با انسداد اشعه‌های مضر UV این بازتاب‌ها را تا حد امکان کاهش دهد تا تصاویر را با شفافیت و وضوح قابل ملاحظه‌ای مشاهده نمائید. 

عدسی با خاصیت آنتی استاتیک

به طور کلی عدسی‌های آنتی‌رفلکس با پوشش آنتی استاتیک شناخته می‌شوند. با این خاصیت عدسی، حتی در شرایط رطوبت و گردوغبار هم می‌توانید یک عینک تمیز و شفافی داشته باشید.

دقت بالا در دید

image2

همان‌طور که گفتیم، عدسی‌های آنتی‌رفلکس بازتاب‌های نوری را کاهش داده و دید شفافی را برای شما به ارمغان می‌آورند. این خاصیت در نمره‌‌های بالای عینک هم کاملاً مشهود است. با این ویژگی، می‌توانید تصاویر را بدون هیچ انحنایی حتی از هر زاویه‌ دلخواهی تماشا کنید. 

کاهش خستگی چشم

نشستن طولانی‌مدت پای صفحه‌های نمایشی یا قرارگیری در معرض نور شدید خورشید، باعث خستگی چشم می‌شود. عدسی آنتی‌رفلکس می‌تواند بازتاب نور را تا حد زیادی کم کرده تا فشاری به چشم‌ها وارد نشود. در نتیجه می‌توانید ساعت‌ها بدون احساس خستگی به فعالیت‌ خود ادامه دهید. 

تجربه‌ای لذت‌بخش از رانندگی شبانه با عدسی آنتی رفلکس

عدسی‌های ضدانعکاس یک مزیت دیگری هم دارند و‌ آن هم به هنگام رانندگی در شب به کمک شما خواهند آمد. کار عدسی‌ این است که با رفع تاری، دید شفاف‌تری به شما می‌دهد. ذکر این نکته ضروری است که عدسی‌های ضدانعکاسی به هیچ‌وجه گزینه مناسبی برای کاهش تابش چراغ خودرو نیستند. 

به منظور کاهش این تابش‌های مزاحم، عدسی‌های مخصوص رانندگی در شب طراحی شده‌اند که قطعاً تجربه لذت‌بخشی را برایتان به ارمغان می‌آورند. این‌ عدسی‌ها در ایجاد تمرکز و ایمنی شما نیز بی‌تأثیر نیستند. 

سازگار با انواع قاب عینک

طراحی عدسی‌های آنتی‌‌رفلکس، سازگاری با انواع قاب عینک را فراهم کرده‌اند. با خرید این عدسی‌ها می‌توانید از داشتن عینک‌های شیک و لاکچری لذت ببرید. 

پوشش EMI عدسی؛ گزینه‌ای هوشمندانه در برابر امواج مضر

همه عینک‌هایی که دارای پوشش EMI هستند، مانع خوبی برای ورود اشعه‌های مضر هستند. با این ویژگی این امکان را دارید تا ساعت‌ها پای مانیتور یا دستگاه‌های دیجیتال بنشینید، بدون این‌که کوچک‌ترین علائمی از خستگی چشم را تجربه کنید! تنها نکته‌ قابل توجه، عمر محدود این پوشش‌هاست. 

پوشش EMI معمولاً عمری بین دو ماه الی یک‌سال دارد و بعد از این مدت، کارایی موردنظر خیلی کمتر خواهد شد. از این بابت، توصیه می‌کنیم که زمان خرید حتماً تاریخ لنز را بررسی کرده تا با مشکل عدم عملکرد عدسی مواجه نشوید. 

معایب عدسی ضدانعکاسی کدامند؟

شاید در ظاهر این‌طور تصور شود که عدسی‌های آنتی رفلکس هیچ عیب‌ونقصی ندارند، اما این عدسی‌‌‌ها چالش‌هایی هم به همراه دارند که دانستن آن‌ها خالی از لطف نیست! با هم این موارد را مرور می‌کنیم:

  • نوع پوشش خاص این عدسی‌ها باعث شده تا نسبت به هر خط‌وخشی مقاوم باشند، اما در عوض کار شما سخت‌تر می‌شود. تمیز نگه‌داشتن عدسی به منظور شفافیت و تمیزی آن، یکی از کارهایی است که باید در برنامه خود لحاظ کنید. 
  • بحث هزینه یکی دیگر از معایب عدسی‌های آنتی رفلکس است که نباید نادیده گرفته شود. قیمت بالای این عدسی‌ها اغلب به دلیل فناوری پیچیده‌ای است که دارند. 
  • در شرایطی که نور مستقیم یا خیلی شدید است، احتمال بازتاب‌‌های ضعیف خیلی بیش‌تر است که این امر باعث کاهش دید شما می‌شود. 

نکات مراقبتی لنز آنتی رفلکس

اگر می‌خواهید عدسی‌های آنتی رفلکس زمان بیش‌تری برای شما کار کنند یا به عبارتی، طول عمر زیادی داشته باشند، لازم است چند نکته را فراموش نکنید:

  1. برای تمیزکردن پوشش آنتی رفلکس استفاده از محلول‌های تمیزکننده مناسب ضروری است، چرا که این پوشش‌ها در مواجه با مواد شیمیایی آسیب می‌بینند.
  2. عدسی نسبت به حرارت بسیار آسیب‌پذیر است، از این‌رو، از قراردادن آن در مجاورت با دمای زیاد مانند داشبورد ماشین یا سونا اجتناب کنید. 
  3. این نکته را هم از یاد نبرید، عدسی‌های ضدانعکاسی تحت‌تأثیر مواد آرایشی، اسپری و دیگر مواد شیمیایی به سرعت قابلیت خود را از دست می‌دهند. چنانچه بنا به هر دلیلی با این مواد در تماس باشند، ضروری است آن‌ها را با آب یا چند قطره الکل رقیق‌شده شست‌وشو نمایید.
  4. به منظور تمیزکردن عدسی‌ها، بهتر است از دستمال نرم و لطیفی استفاده کنید. نظافت آن‌ها با دستمال خشک و خشن به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. این‌کار خط‌وخش‌هایی روی سطح لنز ایجاد می‌کند که به تدریج خاصیت ضدانکاسی عدسی را از بین می‌برند. 

بررسی تفاوت‌های عدسی آنتی رفلکس با عدسی بلوکات

image4

همه ما زمانی که برای خرید عینک طبی وارد فروشگاه عینک می‌شویم، با اصطلاحات جدیدی از عینک روبه‌رو می‌شویم که قطعاً انتخاب را برای ما سخت‌تر می‌کنند. عینک‌هایی با لنز آنتی رفلکس، بلوکات یا بلوکنترل ویژگی‌های متفاوت و مجزایی از عینک هستند که هر کدام مزایای خاص خودشان را دارند.

تفاوت عدسی بلوکات و بلوکنترل در نحوه فیلترکردن نور آبی مشهودتر است و اما در مورد تفاوت آنتی رفلکس و بلوکات چه نکاتی وجود دارد؟

بهترین عدسی محافظت از چشم؛ کدام عدسی  را انتخاب کنیم؟ 

به طور کلی، عدسی آنتی رفلکس تا ۹۹ درصد نور را عبور و در مقابل انعکاس آن را به حداقل می‌رساند؛ با این‌حال گزینه خوبی برای جلوگیری از ورود نور آبی مضر به چشم نیست! در صورتی که عدسی بلوکات؛ به‌علاوه خاصیت ضد انعکاسی، از ورود نور آبی به چشم نیز پیشگیری می‌کند. با تمام این توصیفات انتخاب با شماست! کدام یک ارزش بیش‌تری دارند، از میان عدسی بلوکات یا آنتی‌رفلکس کدام یک را انتخاب می‌کنید؟

تفاوت‌های ساختاری عدسی بلوکات و آنتی‌رفلکس

عدسی‌های آنتی‌رفلکس و بلوکات هر دو دارای ویژگی‌ ضد بازتاب نور هستند، با این تفاوت که ساختار مجزایی دارند. آنتی‌رفلکس به دلیل داشتن دو پوشش نازک، نور را به راحتی عبور داده و بازتاب‌های مزاحم را نیز کاهش می‌دهد. در نتیجه این امر، محیط بیرون را خیلی واضح و شفاف‌تر از قبل مشاهده می‌کنید، حتی اگر در محیط پرنوری قرار گرفته باشید. تنها مشکل اساسی در عدسی‌های آنتی‌رفلکس، عدم توانایی در فیلترکردن نور آبی است. 

جالب است بدانید، عدسی بلوکات می‌تواند با تزریق ملاتونین از ورود نور آبی جلوگیری نماید. با این ویژگی سلامتی چشم‌های شما نیز تضمین می‌شود. 

تفاوت در فیلتر اشعه‌های مضر

بارها گفته‌ایم که عدسی بلوکات گزینه مناسبی برای فیلتر اشعه‌های مضر است. این اشعه‌‌ها معمولاً از دستگاه‌های دیجیتال یا هر صفحه نمایشی دیگری ساطع می‌شوند که استفاده طولانی از آن‌ها، تهدیدی برای سلامت چشم و آسیب به ماکولای آن به شمار می‌آیند. در این میان نقش عدسی بلوکات در فیلتر این اشعه‌ها به میزان ۹۰ درصد بسیار حائز اهمیت است. 

نقطه مقابل بلوکات، آنتی‌رفلکس قرار دارد که هیچ تأثیری در دفع اشعه‌های مضر گفته‌شده ایجاد نمی‌کند. بازتاب نور، مهم‌ترین خصیصه‌ای است که بالاخص در عدسی آنتی رفلکس بهبود یافته است! با استفاده از این عدسی، دید شما حتی در بدترین شرایط جوی و نوری، واضح و شفاف خواهد بود.

تفاوت بر اساس زمان استفاده از عدسی‌ها

اگر جزو افرادی هستید که لازم است زمان زیادی از عینک استفاده کنید، عینک با عدسی‌های آنتی‌رفلکس گزینه بهتری محسوب می‌شود. کاربرد این لنزها در ایجاد وضوح بیش‌تر و کاهش بازتاب‌های نور است تا تجربه بصری راحت‌تری داشته باشید. 

برای کسانی که زمان زیادی از روز را در دنیای دیجیتال صرف می‌کند، استفاده از عینک با عدسی‌‌های بلوکات علاوه‌بر خاصیت ضدانعکاسی، چشم‌ها را به میزان زیادی در برابر اشعه‌های مضر و هم نور آبی محافظت می‌کند.  

عدسی آنتی رفلکس بخریم یا نه؟

با توضیحات و مقایسه‌ای که در بخش قبلی از عدسی‌های آنتی‌رفلکس و بلوکات به شما ارائه دادیم، طبیعی است برای انتخاب یکی از آن دو کمی سردرگم شوید، البته ما نیز به شما حق می‌دهیم! 

از یک طرف لنز آنتی‌رفلکس به دلیل کاهش بازتاب نور، گزینه خوبی برای جلوگیری از خستگی چشم است و از طرفی هم عدسی بلوکات، همین ویژگی‌ها را به‌علاوه فیلتر نور آبی دارد که آن را (فیلتر نور آبی) در عدسی آنتی رفلکس سراغ نداریم. 

حال با تمام این توصیفات، برای اطمینان‌خاطر شما و هم دریافت عینک طبی با تمام مزایای گفته‌شده، مشورت با کارشناسان معتبر در این زمینه حائز اهمیت است. قطعاً این افراد متناسب با نیازتان، بهترین گزینه را به شما معرفی خواهند کرد. 

جمع‌بندی 

در این مقاله هر آنچه در باب عدسی آنتی رفلکس نیاز بود، به شما ارائه کردیم. این عدسی، به دلیل خاصیت ضد بازتاب نور، می‌تواند در کاهش خستگی چشم و افزایش وضوح دید کمک زیادی به شما کند. در حال حاضر هم فروشگاه‌های اینترنتی زیادی وجود دارند که می‌توانید با مراجعه به آن‌ها، یک عینک طبی، آفتابی، عدسی طبی، لنز و … برای خودتان تهیه کنید. امیدواریم این مطلب راهنمای خوبی برای انتخاب عینک موردنیاز شما باشد. 

سوالات متداول

  1. عدسی آنتی رفلکس شامل چه رنگ‌هایی می‌شود؟

عدسی‌های ضدانعکاسی، معمولاً به رنگ سبز تولید می‌شوند، اما رنگ‌های آبی و طلایی آن نیز در برندهای مختلف موجود هستند. این رنگ‌ها؛ علاوه بر زیبایی، خاصیت ضد انعکاسی نور را هم دارند.

  1. آیا در عدسی‌های فشرده هم آنتی‌رفلکس داریم؟

بله! عدسی‌های فشرده هم پوشش آنتی‌رفلکس دارند. این عدسی‌ها به منظور وضوح دید و کاهش بازتاب طراحی می‌شوند.  

  1. عدسی آنتی رفلکس چه کاربردی دارد؟

این عدسی‌ها معمولاً برای استفاده روزمره در محیط‌های روشن مناسب هستند. در صورتی که زمان زیادی را به فعالیت در صفحه‌های نمایشی می‌گذرانید، بهتر است از عدسی‌های بلوکات یا بلوکنترل استفاده نمایید؛ زیرا آنتی‌رفلکس، گزینه مناسبی برای فیلترکردن نور آبی نیست.

تاپوتیکس وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید